Libbrechtstraat

Beschrijving

Lager gelegen afbuigende straat in historisch centrum nabij de Markt, tussen de Van Cromphaut- en de Moerstraat. Voorheen gekend als "Holstraat". Vrijstaande bebouwing in het begin van de 18de eeuw, zie het Metingboek van 1701, in de eerste helft van de 19de eeuw geëvolueerd tot aaneengesloten rijbebouwing (zie Poppkaart van rond 1860). Nu hoofdzakelijk met laat-19de- en 20ste-eeuwse woningen, waarvan een aantal voorzien van betegeld parament bijvoorbeeld nummer 2-4.

• Gemeentearchief Wetteren, Historisch archief Wetteren, nr. 1064, Metingboek met figuratieve kaarten, 1701.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena