Nieuwstraat

Beschrijving

Van Stationsplein naar Felix Beernaertsplein. Voorheen "Bokstraat" (zie Poppkaart van rond 1860) naar het nabijgelegen beekje "Bok" leidende naar de "Molenbeek". Straat circa 1885 verbreed en gekasseid en straatnaam veranderd tot Nieuwstraat.

• UYTTENDAELE R. - CLINCKSPOOR J. - DE MOL D., Wetteren fotoarchief 1860 - 1962, Wetteren, 1985, p. 62-63.

Bron     : Bogaert C., DuchĂȘne H., Lanclus K. & Verbeeck M. s.d.: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Dendermonde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  DuchĂȘne, Helena, Verbeeck, Mieke