Wetterensteenweg

Beschrijving

Gelegen in landelijke gehucht Ten Ede, tussen Kortewagenstraat en Cooppallaan, onderdeel van de belangrijke weg die Wetteren-centrum, gelegen aan de overzijde van de Schelde, met Heusden (Destelbergen) verbindt. Reeds aangeduid op de Poppkaart van circa 1860 als "Heusdenstraet". Midden 19de eeuw vrijwel onbebouwd, met aantal hoevesites opklimmend tot de 18de eeuw waarvan de meesten inmiddels sterk verbouwd zijn. Onder meer nummer 123, teruggaand op het omgrachte buitengoed van de familie (L/H?)uytens; nummer 126 en 136.

Links van nr. 136 situeert zich ook de parkbegraafplaats aangelegd in 1983, ter vervanging van de oude gemeentelijke begraafplaats in Ten Ede Dorp.