Kloosterstraat

Beschrijving

Voorheen een veldweg genaamd Kouterweg, huidige benaming verwijst naar de katholieke school die circa 1880 in het dorpscentrum werd opgericht en die eerst aan de zusters van Sint-Vincentius a Paulo van Opwijk en vervolgens aan de zusters van Onze-Lieve-Vrouw Visitatie werd toevertrouwd. De school is nog steeds aanwezig maar de oorspronkelijke school- en kloostergebouwen werden afgebroken.

• GIJSEN J. - SEGERS Y., Blik op Baasrode. Een eeuw dorpsgeschiedenis in woord en beeld 1850-1950, Nieuwkerken-Waas, 1997, p. 47-51.

Auteurs :  DuchĂȘne, Helena, Verbeeck, Mieke