Zeelsebaan

Beschrijving

Drukke verbindingsweg tussen Grembergen en Zele, nabij de Schelde, heraangelegd circa 1949. In eerste straatdeel nabij de Martelarenlaan hoofdzakelijk verspreide villabouw, in tweede deel richting Zele voornamelijk bedrijfsgebouwen. Op straathoek met Huiveldestraat aan gemeentegrens met Zele, gekend café "Sint-Antonius" (nummer 93) herkenbaar aan Sint-Antoniusbeeld in hoeknis. Café gebouwd in derde kwart van de 20ste eeuw en in relatie tot het er schuin tegenover gelegen voormalige café "Oude Sint-Antonius" die volgens de literatuur gebouwd werd in 1928 ter vervanging van de in 1914 vernielde afspanning "In Sint-Antonius".

• COLMAN, K., e.a., Zele-Dijk, vroeger en nu, 2 in Heem- en Oudheidkundige Kring Zele, Jaarboek Nr. 15, 1984, p. 46.
  • DE VUYST M., Zele uit het verleden, Zele, 1986, p. 37.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena