Lostraat

Beschrijving

Dalende straat lopend in zuidelijke richting vanop de Geraardsbergsestraat tot op de Kothemstraat op de grens met Sint-Martens-Lennik. Het laatste deel van de straat volgt de loop van de Pedebeek. Landelijke straat met heden voornamelijk vrijstaande heterogene bebouwing uit de 20ste eeuw, maar met nog resten van de oorspronkelijke verspreide landelijke bebouwing als getuigen van de eertijdse agrarische activiteit, al dan niet sterk verbouwd. Het gaat voornamelijk om in oorsprong kleinere langgestrekte hoeves of hoeves met losse bestanddelen, bijvoorbeeld nummers 13, 19, 21 en 31. In de jaren 1970 stond er ook nog een lemen hoevetje in de straat, heden gesloopt.

Auteurs: Verwinnen, Katrien