Mespelarestraat

Beschrijving

Lange straat in de dorpskern van Mespelare gecentraliseerd rond het ovaalvormig geasfalteerd dorpsplein met de als monument beschermde parochiekerk en schandpaal, en zowel westwaarts richting Ouburg als oostwaarts richting het kanaal Aalst–Dendermonde en noordoostwaarts richting Oudegem lopend. Op de Poppkaart van circa 1860 gekend als "Dreefweg" en "Hoogenweg".

Het plein vormt de kern van de kleine dorpskom waar vijf straten convergeren met overwegend losse en nog kleinschalige landelijke bebouwing, zoals onder meer nummer 70, 79, 102.