Geografisch thema

Textielstraat

ID
15385
URI
https://id.erfgoed.net/themas/15385

Beschrijving

Straat ten zuidwesten van het centrum van Waregem die loopt van de Blauwe-Zwaanstraat naar de gemeentegrens met Deerlijk, waar de straat verder loopt als Nijverheidslaan. De straatnaam, toegekend in 1984, verwijst vermoedelijk naar de vele textielfabrieken, groot en klein, die in de streek van oudsher al gevestigd zijn.

De straat is ontstaan in het derde kwart van de 20ste eeuw, na de aanleg van de autostrade E17 in het begin van de jaren 1970. De straat loopt parallel met de autostrade; tussen de straat en de autostrade is bedrijventerrein zone 4 gelegen en aan de noordkant van de straat kronkelt de Gaverbeek.

  • MEURIS P., Straatnamen in Waregem, een bespreking van de Waregemse straatnamen anno 1992, Waregem, 1992, p. 6.

Bron     : Vanwalleghem A. & Creyf S. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Waregem met deelgemeenten Sint-Eloois-Vijve, Desselgem en Beveren-Leie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL45, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Creyf, Silvie, Vanwalleghem, Aagje
Datum  :


Relaties

  • Omvat
    Kantoorgebouw

  • Is deel van
    Waregem


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Textielstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/15385 (Geraadpleegd op )