Geografisch thema

Kachtemsestraat

ID
15406
URI
https://id.erfgoed.net/themas/15406

Beschrijving

Westelijke zijstraat van de Izegemsestraat, die na enkele tientallen meter de grens vormend met Kachtem (Izegem) volledig op Kachtems grondgebied verderloopt als "Manestraat". Op de Ferrariskaart (1770-1778) wordt het begin van de weg als dreef aangeduid. De weg wordt niet weergegeven op de Ardooise Atlas der Buurtwegen (1846). Wordt op een gemeentelijk kaartje in de publicatie "Dit is West-Vlaanderen" (1960) aangeduid als grind- of tarmacweg.

Landelijke weg, voornamelijk met agrarische functie. Dieper liggend eenlaagsvolume onder zadeldak, reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (1817), thans gerenoveerd.

  • DENDOOVEN L., Dit is West-Vlaanderen. Steden, gemeenten, bevolking, 1960, p. 74.

Bron     : Santy P. & Boone B., met medewerking van Callaert G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie met deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Boone, Benjamin, Santy, Pieter
Datum  :


Relaties

  • Omvat
    Boerenwoning met cichorei-ast

  • Omvat
    Maalderij

  • Is deel van
    Ardooie


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Kachtemsestraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/15406 (Geraadpleegd op )