Geografisch thema

Merelstraat

ID
15446
URI
https://id.erfgoed.net/themas/15446

Beschrijving

Straat met T-vormig verloop, deel uitmakend van de wijk De Tassche.

In 1976 wordt een openbare aanbesteding gedaan tot het bouwen van 70 sociale woningen door de Roeselaarse sociale huisvestingsmaatschappij "De Mandel" op De Tassche, kaderend in de toenmalige trend om in perifere gebieden van steden en gemeenten landbouwgronden te verkavelen om rustiger, ruimer en gezonder te gaan wonen. In 1978 worden opnieuw zes eengezinswoningen en twaalf bejaardenhuisjes aanbesteed. In 1980 worden opnieuw 26 woningen aanbesteed (onder meer in de Merelstraat).

Eenheidsbebouwing bestaande uit clusters van twee bouwlagen in lichtbruine baksteenbouw onder stompe zadeldaken, aan zuidzijde met geïntegreerde garages, aan noordzijde met garages in lagere aanbouw.


Bron     : Santy P. & Boone B., met medewerking van Callaert G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie met deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Boone, Benjamin, Santy, Pieter
Datum  : 2010


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Merelstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/15446 (Geraadpleegd op 07-05-2021)