Geografisch thema

Nachtegaalstraat

ID
15454
URI
https://id.erfgoed.net/themas/15454

Beschrijving

Straat nog niet voorkomend op de Atlas der Buurtwegen (1846). Onderdeel van de wijk De Tassche.

In 1976 wordt een openbare aanbesteding gedaan tot het bouwen van 70 sociale woningen door de Roeselaarse sociale huisvestingsmaatschappij "De Mandel" op De Tassche, kaderend in de toenmalige trend om in perifere gebieden van steden en gemeenten landbouwgronden te verkavelen om rustiger, ruimer en gezonder te gaan wonen. In 1978 worden opnieuw zes eengezinswoningen en twaalf bejaardenhuisjes aanbesteed. In 1980 worden opnieuw 26 woningen aanbesteed.

Eenheidsbebouwing van twee bouwlagen in rode baksteenbouw met bruinbakstenen muurdammen en horizontale gecementeerde banden. Aan de westzijde met geïntegreerde garages, aan de oostzijde twee aan twee met onderbroken daklijn en lagere garages.


Bron: SANTY P. & BOONE B., met medewerking van CALLAERT G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie, deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Nachtegaalstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/15454 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.