Westelijke zijstraat van de Brugsebaan, die doodloopt op de hoeve Brugsebaan nummer 4. De weg wordt nog niet weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (1846), evenmin als op een gemeentelijk kaartje in de publicatie "Dit is West-Vlaanderen" (1960).
Op de Ferrariskaart (1770-1778) wordt echter wel een weg weergegeven, een rechte beboomde straat die de steenweg verbindt met de huidige Hazestraat. aan de noordzijde bevond zich een cluster van gebouwen, onder meer hoeve Brugsebaan nummer 4 en landarbeiderswoningen. Vermoedelijk fungeert de weg doorheen de 19de en 20ste eeuw verder als secundaire privéoprit van deze hoeve, die officieel bereikbaar was vanaf de Steenovenstraat. In het laatste kwart van de 20ste eeuw krijgt de straat een industrieel uitzicht, met inplanting van diverse bedrijven.
DENDOOVEN L., Dit is West-Vlaanderen. Steden, gemeenten, bevolking, 1960, p. 74.
Bron: SANTY P. & BOONE B., met medewerking van CALLAERT G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie, deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)