Geografisch thema

Oude Beverensestraat

ID
15461
URI
https://id.erfgoed.net/themas/15461

Beschrijving

Doodlopende oostelijke zijstraat van de Gapaardstraat. Op de Atlas der Buurtwegen (1846) aangeduid als "Boven weg" en omschreven als "Sentier de la ferme Pierre Delie à la ferme Coppens". Vermoedelijk maakte deze weg deel uit van het oude tracé van de weg van Ardooie naar Beveren. De huidige doodlopende straat sloot aan op het oostelijke straatdeel van de huidige Beverensestraat ter hoogte van het kruispunt met de Vlasbloemstraat. De straat wordt niet weergegeven op een gemeentelijk kaartje in de publicatie "Dit is West-Vlaanderen" (1960). Op de Ferrariskaart (1770-1778) wordt het tracé niet weergegeven. In de 19de eeuw is de straat nagenoeg onbebouwd, zie Atlas der Buurtwegen (1846).

  • DENDOOVEN L., Dit is West-Vlaanderen. Steden, gemeenten, bevolking, 1960, p. 74.

Bron: SANTY P. & BOONE B., met medewerking van CALLAERT G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie, deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Samenstel van boerenarbeiderswoningen

  • Is deel van
    Ardooie


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Oude Beverensestraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/15461 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.