Geografisch thema

Oude Eekhoutstraat

ID
15463
URI
https://id.erfgoed.net/themas/15463

Beschrijving

Kort recht straatdeel tussen de Eekhoutstraat en het kruispunt Kaaistraat-Groenboomgaardstraat. Op Atlas der Buurtwegen (1846) vernoemd als onderdeel van de "Eeckhoutstraat", omschreven als "Chemin de la Maison Pierre Cloet à celle de Jean Maertens". In de loop van de 20ste eeuw wordt de Eekhoutstraat doorgetrokken naar het zuiden toe en wordt het oude straatdeel "Oude Eekhoutstraat" genoemd. Wordt op een gemeentelijk kaartje in de publicatie "Dit is West-Vlaanderen" (1960) nog aangeduid als aardeweg. Voornamelijk woonfunctie. Nummer 3 gebouwd in 1981 als dokterswoning met praktijkruimte, naar ontwerp van Arthur Degeyter.

  • DENDOOVEN L., Dit is West-Vlaanderen. Steden, gemeenten, bevolking, 1960, p. 74.

Bron: SANTY P. & BOONE B., met medewerking van CALLAERT G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie, deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Oude Eekhoutstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/15463 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.