Geografisch thema

Seringenstraat

ID
15478
URI
https://id.erfgoed.net/themas/15478

Beschrijving

Korte rechte straat met twee doodlopende zijtakken, als noordelijke zijstraat van de Beverensestraat verbinding gevend met de Begoniastraat. Vermoedelijk aangelegd in het derde kwart van de 20ste eeuw, bij dorpskernuitbreiding. Nog niet weergegeven op een gemeentelijk kaartje in de publicatie "Dit is West-Vlaanderen" (1960). Woonfunctie. Deels met vrijstaande eengezinswoningen in tuin, deels met eenheidsbebouwing: per twee gekoppelde woningen in rode baksteenbouw van twee bouwlagen met garages geïntegreerd of onder lagere nok. Aan de noordwestzijde met grasveld en tennisplein, paadjes maken de verbinding naar andere wijkstraten.


Bron: SANTY P. & BOONE B., met medewerking van CALLAERT G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie, deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Seringenstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/15478 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.