't Jaekensplein

Beschrijving

Korte breed uitlopende straat die het Polenplein verbindt met de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Genoemd naar de Ardooise pater Roger 't Jaekens, van de Congregatie van de Heilige Geest, vermoord in Congo in 1962.

Plein aangelegd in parkeerplaatsen, centrale bomenrij (Japanse kerselaar) met gedenkteken. Bebouwing met woonfunctie, voornamelijk uit het derde kwart van de 20ste eeuw. Huisnummering meegaand met de Onze-Lieve-Vrouwstraat, onder meer ook het geboortehuis van Roger 't Jaekens, woning nummer 5 (zie Onze-Lieve-Vrouwstraat).

• Ardooie Koolskamp, Toeristische brochure, Ardooie, s.d.

Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin