Van Hautestraat

Beschrijving

Korte straat tussen de Watervalstraat en de Bonquetstraat, als doodlopende straat doorlopend aan de westzijde van de Watervalstraat. Aangelegd bij bouw van de sociale woonwijk in 1965, wanneer door de sociale huisvestingsmaatschappij "De Mandel" uit Roeselare 28 sociale woningen worden opgetrokken, gebouwd op lagergelegen gronden.

Zogenaamd naar priester Delfien Van Haute (°1868-†1944), geboren te Ardooie, liet een bescheiden muzikaal en literair oeuvre na.

Woonfunctie. Eenheidsbebouwing van twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Woningen gekoppeld per twee of meer, te onderscheiden in diverse types: enerzijds met muuropeningen in simili-omlijsting en garagepoorten in lagere volumes; anderzijds met geïncorporeerde garages en stompere zadeldaken.

• DAVID J., Straatbenamingen ter herinnering van vroegere inwoners, Ardooie, s.d.

Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin