IJzerenpoortkaai

Beschrijving

Korte verbindingsstraat tussen de Cockerill- en de Waalsekaai, gelegen op het Zuid. De zuidzijde van de straat is volledig ingenomen door het Hof van Beroep en Arbeidshof, een groot complex gebouwd in 1973-74 naar ontwerp van de architecten Marc Appel en jan Welslau. Aan de noordzijde vinden we meergezinswoningen terug, met op nummer 8 het enige voorbeeld uit het begin van de 20ste eeuw dat bewaard is. Verder nieuwbouwappartementen, aansluitend bij de grote projecten die plaats vinden op de Cockerillkaai en passen in de herwaardering van het Zuid die in het begin van de 21ste eeuw aan de gang is.