Padderijwegel

Beschrijving

Korte landelijke weg die van de Laagstraat tot aan de Kapellestraat leidt. Nog niet weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Op de Atlas der Buurtwegen (1846) wordt de weg samen met de huidige Padderijwegel en een verdwenen tussenstuk "Padderijwegel" genoemd en omschreven als "sentier du cabaret den Uyl au chemin dit Veldstraat". Genoemd naar de Heerlijkheid van Padderie, gelegen op het grondgebied van Pittem, Egem en Koolskamp nabij de Lepelkotmolen. Het centrum van de heerlijkheid lag in de hoeve, herberg en brouwerij "d' Hooge Padderie" (Kapellestraat nummer 60).

Voornamelijk woonfunctie. Nummer 4, site reeds bebouwd op de Atlas der Buurtwegen (1846), thans landelijke nieuwbouw.

Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin