Westveldweg

Beschrijving

Straat met een gebogen tracé tussen de Provinciebaan en de Brugse Heirweg, het tracé loopt verder in de Asstraat. Het tracé is als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) aangeduid als "chemin nr. 10, du cabaret dit de Meyboom à Leke". Het "cabaret dit de Meyboom" was gelegen op de hoek met de Provinciebaan.

Gedurende een deel van de middeleeuwen maakte de Westveldweg net zoals de Portweg een verbinding met het domein van Wijnendale op grondgebied Torhout (zie ook Carrestraat en Portweg).

• Informatie verkregen van Marc Dewilde.

Auteurs: Vanneste, Pol