Haagdoornenlaan

Beschrijving

Verbindingsweg tussen de Lijsterbessenbomenlaan en de Bosstraat, gesitueerd in de residentiële zone tussen Hoog- en Laag-Kraainem, in het noorden van de gemeente. Aangelegd en bebouwd in de jaren 1949-1950. Sociale eenheidsbebouwing genaamd "Les Aubépines" (Haagdoornen) gerealiseerd in het kader van de wet de Taeye. Gekoppelde eengezinswoningen ontworpen door Léon Palm met aandacht voor de kostprijs, het comfort, esthetiek en groenvoorziening. Witgeschilderde baksteenbouw onder zadeldaken (mechanische pannen).

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Kraainem, Sectie C, 1949/26, 1950/26.
  • P.-L. F. 1951: Le groupe Les Aubépines, à Crainhem, architecte: Léon Palm, La Maison 7.11, 349-353, 372.
  • s.n. 1949: Lotissement et urbanisation, La Maison 5.4, 98-101.

Auteurs: Thomas, Hans