Seringenstraat

Beschrijving

Verbindingsstraat tussen de Grensstraat in het westen (vormt de grens met Sint-Pieters-Woluwe) en de Koningin Astridlaan in het oosten, gesitueerd vlak ten zuiden van de Wezembeeklaan. De aanleg werd goedgekeurd in 1929.

Interbellum rijbebouwing, daterend uit begin jaren 1930, met een variatie in punt- en lijstgevels, refererend aan de cottagestijl, onder andere door de erkers (vergelijk Korenbloemenstraat). Op de aansluiting bij de Koningin Astridlaan een éénlaags modernistisch garagebedrijf met gebogen gevelfront.

Nummer 18 gedateerd "Anno 1930", met fraaie ijzeren deur. Nummer 26 gedateerd "Villa a. 1930".

• BULTEEL G. 1980: Geschiedenis en evolutie van het wegennet te Kraainem, Kraainem, 40.