Wilgenlaan

Beschrijving

Rechte straat, vanaf de Diepstraat (op grondgebied Loppem), loopt uit op een pijpenkop en maakt deel uit van een verkaveling, ingezet vanaf 1964 ten zuiden van de Diepstraat.

Maakt op de Atlas der Buurtwegen (1844) deel uit van Chemin n° 26, "Knollestraet. Chemin de la ferme dite s'Amersveld au cabaret dit den Heydelberg (Lophem) et à la ferme Vanderrostijn Joseph". Op de Atlas loopt deze straat met hoekig verloop van en naar de Torhoutsesteenweg. De huidige Knollestraat, Léon Claeysstraat en Hamersvelde zijn eveneens restvakken van dit tracé.

Residentiële bewoning gekenmerkt door in tuinen gelegen, vrijstaande bungalows en traditioneel geïnspireerde woningen.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien