Emmaüsdreef

Beschrijving

Korte, rechte en doodlopende straat, met doodlopende zijtak, in de noordhoek van Loppem, vanaf de Torhoutsesteenweg uitgevend op het domein van het kasteel zogenaamd "Emmaüs" (zie nummer 6). Beboomde straat die als een dreef leidt naar het kasteel dat al in 1665 wordt vermeld.

Recente aanleg met residentiële bewoning in het groen.

In de Landschapsatlas (versie 1.0, AROHM 2001) is te zien dat de straat loopt door de relictzone "Kasteelparken en bosgebieden Sint-Andries – Varsenare". Het kasteel "Emmaüs" is opgenomen als puntrelict binnen de relictzone.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien