Slagmolenstraat

Beschrijving

Oude straat, gelegen in het gehucht Schorvoortberg; loopt in oostelijke richting naar Oud-Turnhout; zogenaamd naar een voormalige smoutslagerij; op de Ferrariskaart (circa 1775) reeds een woonkern.

Nummers 46, 71, 95, 106 inmiddels sterk verbouwde of verwaarloosde hoeven uit het vierde kwart van de 19de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw, vermoedelijk met oudere kern of inplanting onder meer nummer 71: L-vormige hoeve met oudere kern, zie muurvlechtingen.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle