Rozendaalweg

Beschrijving

Landelijke straat met een gebogen tracé vanaf de Koekelarestraat/ Sint-Bertinuslaan. De hoofdweg loopt op grondgebied Koekelare verder in de Oostveldweg. Doodlopende afsplitsingen. Naamgeving naar "Kasteel Rozendahl" ten noordoosten (zie Moerdijkstraat nummer 171). Het tracé van de weg is als dusdanig nog niet aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1841). Anno 2009 kent het begin van de straat een drukkere bebouwing met boerenarbeidershuisjes, gedeeltelijk met verbouwd karakter. Nummer 2: boerenarbeidershuisje uit het einde van de 19de eeuw of het eerste kwart van de 20ste eeuw, baksteenbouw onder zadeldak (rode mechanische pannen), aflijnende gootlijst op klossen, vernieuwd parement, de oorspronkelijke overhoekse baksteenfries is wel bewaard. Nummer 6 is een eenvoudige boerenarbeiderswoning loodrecht op de straat ingeplant.

Het noordelijk deel van de weg, met afsplitsingen, is nog volledig landelijk, met weides.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie