Veldwegel

Beschrijving

Verkeersvrije straat beginnend bij de Aartrijkestraat en overgaand in een veldwegel uitkomend in de Achterstraat. In de Atlas der Buurtwegen (1841) omschreven als "servir".

Een bijna onbebouwde straat. In het begin van de straat getypeerd door de zijgevels van de hoekpanden bij de Aartrijkestraat, garages bij panden in de Aartrijkestraat.

Volgens de ommeloper van 1699 aanwezigheid van het zogenaamd "Doelhof" die werd gebruikt door de Sint-Sebastiaansgilde. Het "Doelhof" lag aan de zuidzijde van de veldwegel na de tweede bocht, komende vanuit de Aartrijkestraat. Mogelijk is de ommuring van het onbebouwde perceel nog een restant ervan.

• VERBEKE A., Eernegem anno 1699, III. Het zuidelijke deel van het dorpscentrum, in Ernigahem, Handelingen van de Kring voor Geschied-, Heem- en Familiekunde, 1983, jg. 2, nr. 3, p. 90.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie