Gentsemeersweg

Beschrijving

Verbindingsweg tussen de Muizebeekstraat en de Vijfstraat. Recentelijk opnieuw ingevoerde naam, de straatnaam komt nog niet voor in het straatnamenoverzicht met historische verwijzingen, opgesteld door de roede van Tielt in 2005. Het noord-zuid gericht tracé ligt in het verlengde van de Muizebeekstraat en droeg vroeger diezelfde naam (zie Atlas der Buurtwegen, 1846). Thans verandert de naam in Gentsemeersweg ten zuiden van de viaduct die onder de Ringlaan R. De Paepe loopt. Het west-oost georiënteerd straatdeel is een grindweg en stond reeds in de eerste helft van de 19de eeuw bekend als "Gendschemeerschweg", in de Atlas der Buurtwegen (1846) omschreven als "Chemin de la ferme de Joseph Vanhollebeke au chemin de Vive St Eloy".

Straat, deels in losse verharding en hoger oplopend richting spoorweg met weinig bebouwing. Nummer 2, vernieuwde of nieuwgebouwde eenlaagswoning. Brugje over de Zwartegatbeek. Nabij Ringlaan R. De Paepe wordt een waterzuiveringstation opgericht.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien