Hurselhoek

Beschrijving

Vlakbij de grens met Egem gelegen doodlopende westelijke zijweg van de Brugsesteenweg. De naam verwijst naar de hoeve en herberg "Het Hurselke", reeds vermeld in 1650.

Nummer 6, hoevetje met parallel woonhuis en stalvolume onder pannen zadeldak. Eenlagig woonhuis met erfgevel in vernieuwd parement, oostelijke zijgevel met zolderraam onder houten latei. Ten zuiden een roodbakstenen landgebouw met houten driehoekig gevelkapelletje voor Onze-Lieve-Vrouw aan de oostelijke zijgevel. Enkele nieuwe en vernieuwde woningen, op oudere sites afgebeeld in de Atlas der Buurtwegen (1846). Op de hoek van de Brugsesteenweg bevindt zich "nv Weverij Jules Clarysse" (zie Brugsesteenweg).

• HOLLEVOET F. e.a., Als straten gaan… praten. De roede van Tielt, Tielt, 2005, p. 143.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien