Kasteelweg

Beschrijving

Korte en smalle gekasseide straat met stijgend verloop van west naar oost. Sluit in het westen aan op de Arthur Dezangrélaan en de Steenweg op Zaventem, en in het oosten opnieuw op de Arthur Dezangrélaan, waar een kapel ligt (Zie Arthur Deangrélaan). De Kasteelweg volgt het oorspronkelijke tracé van de Arthur Dezangrélaan, die min of meer werd rechtgetrokken bij de aanleg van de (nu verdwenen) tramlijn op het einde van de 19de eeuw. Huidige benaming, vermoedelijk sinds de rechttrekking, naar de aanwezigheid van het Kasteel Jourdain. De Kasteelweg is een getuige van het oude Kraainem met zijn landelijke karakter. Dit aspect wordt nog versterkt door de ligging van twee hoeves en het Kasteel Jourdain aan de noordzijde van de weg. Ten zuiden de hoger gelegen Arthur Dezangrélaan.

Auteurs: Thomas, Hans