Edmond Theunissenlaan

Beschrijving

Verbindingsstraat tussen de Ukkelsesteenweg en de Hess de Lilezlaan in de meest noordelijke hoek van de gemeente. De straat is genoemd naar Edmond Theunissen, eigenaar van de voormalige brouwerij in de Brouwerijstraat nr. 41 en maakt deel uit van een verkaveling uit het tweede kwart van de 20ste eeuw op gronden van de voormalige hoeve Ten Bleute of hoeve ten Bluts. Er werden drie straten aangelegd: de Hof ten Bleutesquare, de Edmond Theunissenlaan en de Hess de Lilezlaan. In 1940 worden de Edmond Theunissenlaan en de Hess de Lilezlaan samen met de eerste woningen in het kadaster geregistreerd.

De bebouwing bestaat voornamelijk uit aaneengesloten eengezinswoningen uit de jaren 1940 en 1950 zoals nr. 34, een gesigneerde woning van architect Berckmans van 1953. Berckmans realiseerde meerdere opdrachten in Linkebeek, we treffen nog door hem ontworpen woningen aan in de nabijgelegen Hof ten Bleutesquare, maar ook in de Boterberg en de Molenstraat.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Linkebeek, Sectie A, 1940/3.

Auteurs: Daveloose, Barbara