Koekoekpad

Beschrijving

Wandelpad tussen de Hoekstraat en de Alsembergsesteenweg ten zuidwesten van de dorpskern nabij de grens met Beersel. De Koekoekbeek slingert vanuit het Dwersbosdomein in Beersel langs dit pad om uit te monden in de Linkebeek. Het pad, net als de beek herinnerend aan de koekoeksbloem die hier welig groeide, liep langs een vochtige weide met drogere en nattere plekken. In 1956 werd het beekdal gedeeltelijk opgevuld met aarde die was weggegraven door de aanleg van de Brusselse ring. De enige bebouwing bestaat uit de geïsoleerd gelegen woning nr. 21, het voormalige woonhuis van Herman Teirlinck.

• S.n. 2008, Ontdek Linkebeek... langs 6 wandelingen met uitleg, Linkebeek, 11.

Auteurs: Daveloose, Barbara