Molenstraat

Beschrijving

Straat in het noorden van de gemeente, tussen de Brouwerijstraat en de Alsembergsesteenweg. De molens die vroeger in Linkebeek terug te vinden waren, stonden hier in de buurt maar worden eerder in de Brouwerijstraat gesitueerd (die vroeger trouwens Molenstraat heette). De Nedermolen die tot 1932 actief bleef, stond iets ten zuiden van de Molenstraat. Straat met heterogene bebouwing zowel moderne villa’s (zie nr. 24), rijhuizen van de lokale architect Berckmans (zie de bijna identieke nrs. 10 van 1951 en 14 van 1952), sociale woningen (nrs. 1, 5-9) en een tot wooneenheden verbouwd industrieel pand uit het interbellum (nr. 2 a-d), meer bepaald een meubelfabriek van1930.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Linkebeek, Sectie A, 1930/5.
  • GEYSELS A. 2007: Wijk Nering-Put (6), Sjoenke, Gemeenschapskrant Linkebeek, 285, 8-9.