Wolsemstraat

Beschrijving

Landelijke straat met verspreide bebouwing lopend vanaf de Wolsemwijk of Stationswijk in Dilbeek in zuidwestelijke richting naar het centrum van Sint-Martens-Bodegem. Ten noordoosten van het dorpscentrum op de kruisingen met de Kattestraat en de Lange Veldstraat ligt het historisch gehucht Wolsem. Dit gehucht was reeds bebouwd op de Ferrariskaart (circa 1770-1778). De Wolsemstraat verbond dit gehucht met het dorpscentrum en de kerk van Sint-Martens-Bodegem.

• Verbesselt J. 1967: St.-Martens-Bodegem, Het parochiewezen in Brabant tot het einde van de 13e eeuw, deel VI, Tussen Zenne en Dender V, Geschied- en Oudheidkundig Genootschap van Vlaams-Brabant, Pittem, 129.

Auteurs: Verwinnen, Katrien