Beukenlaan

Beschrijving

Laan met een groen karakter in de wijk Middenhut in het oosten van de gemeente, die de Onze-Lieve-Vrouw Oorzaak Onzer Blijdschap-kerk verbindt met de Waterloose Steenweg. De Beukenlaan maakt deel uit van een nieuwe wijk die in de jaren 1930 volgens een rechtlijnig stratenpatroon werd aangelegd tussen de Waterloose Steenweg, de Zoniënwoudlaan en de Ahornlaan. Deze wijk kwam tot stand met de oprichting van de nieuwe parochie en kerk Onze-Lieve-Vrouw Oorzaak Onzer Blijdschap.

De Beukenlaan wordt gekenmerkt door open bebouwing met voornamelijk middelgrote villa's, waarvan een heel aantal uit de jaren 1930. Opmerkelijk is de riante villa A. Muller in zakelijke stijl op nummer 17.

• Gemeentearchief Sint-Genesius-Rode, Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening, bouwaanvragen 1930.

Auteurs: Van Herck, Karina