Berkenmei

Beschrijving

Maakte deel uit van een oude mogelijke verbindingsweg naar Antwerpen (zie gemeente-inleiding, Steenweg op Antwerpen te Turnhout) die het noorden van Vosselaar doorkruist.

Toponymisch zou er verwezen worden naar de sterk aangepaste hoeve, gelegen aan de hoek/Beersebaan (Beersebaan nummer 102), eertijds een bekende afspanning "Berkemei", afgeleid van "Berkenmeier" wat houten drinkbeker betekent.

• DE KOK H., Gids voor het oude Turnhout en omgeving, Dl. 2. De omliggende gemeenten, Antwerpen-Amsterdam, 1980, p. 121.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet