Boomgaardweg

Beschrijving

Zijstraat van de Lindestraat, gelegen in de historische dorpskern. Voor de aanleg van de Zoniënwoudlaan in de jaren 1960 vormde de Boomgaardweg het verlengde van de Rollebaan, en maakte ze de verbinding tussen het gehucht Termeulen en 'de Dries' (vandaag Koningsplein). De Boomgaardweg werd geasfalteerd in 1951.

Op de hoek met de Lindestraat bevond zich de meubelzaak Vansumere. Ze werd in de loop van het onderzoek gesloopt en vervangen door 9 sociale huurwoningen en een bedrijfsgebouw. Op nummer 53 bevindt zich de voormalige kolenhandel L. Liebert Fils met café. Momenteel wordt hier een nieuwbouwproject voorzien. Deze getuigen van de kleinschalige industriële en handelsactiviteiten, die zich in de buurt 'de Dries' al voor de Tweede Wereldoorlog ontwikkelden. Tussen de Boomgaardweg en de Zoniënwoudlaan werd recent rond de Vergeet-Mij-Nietjeslaan het woon- en zorgcentrum De Boomgaard aangelegd.

Auteurs: Van Herck, Karina

Aanvullende informatie

De gemeente Sint-Genesius-Rode meldde dat de kolenhandel met café Liebert ondertussen gesloopt werd (17 oktober 2014).