Fonteinstraat

Beschrijving

Straat gelegen in de dorpskom. Vormt het verlengde van de Dorpsstraat en verbindt de Sint-Genesiuskerk met de Lindestraat. Dit gedeelte van de Fonteinstraat met noord-zuid-verloop maakt deel uit van de historische verbinding tussen de oude dorpskern en het gehucht De Hoek. Ter hoogte van de aansluiting op de Lindestraat buigt de Fonteinstraat af naar het westen om de verbinding te maken met de Bosstraat.

Langs de oostzijde voornamelijk lintbebouwing. Aan de westzijde, tussen de kerk en de Zoniënwoudlaan, grootschalige complexen (warenhuis, administratief centrum met onder meer de post). Op de deze plaats bevond zich tot in de jaren 1960 het gekende park en kasteel De Greef (bouwaanvraag 1928, afgebroken).

Tussen de Fonteinstraat, de Bosstraat en de Hangeikweg ligt de gemeentelijke begraafplaats, met ingang op de Fonteinstraat.

• Gemeentearchief Sint-Genesius-Rode, Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening, bouwaanvraag 27.02.1928 (Kasteel De Greef).

Auteurs: Van Herck, Karina