Kluislaan

Beschrijving

Vlak bij het station gelegen straat, vertrekkende en uitkomende op de Zoniënwoudlaan. De Kluislaan werd in de jaren 1930 aangelegd. Paul Rubbers, die in dezelfde periode een tuinwijkachtige verkaveling bouwde aan de vlakbij gelegen Vijversweg, diende tussen 1936 en 1938 bouwaanvragen in voor een aantal vrijstaande of per twee gekoppelde cottagewoningen, zoals de woningen op nummer 11, op nummer 17 en op nummers 14-16. De straat is genoemd naar het kasteel Ermitage dat zich vroeger in het begin van de straat bevond.

• Gemeentearchief Sint-Genesius-Rode, Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening, bouwaanvragen 04.10.1938 (nummer 11), 17.03.1936 (nummers 14-16), 02.06.1936 (nummer 17).

Auteurs: Van Herck, Karina