Kwadeplasstraat

Beschrijving

De Kwadeplasstraat vertrekt vanaf de Lindestraat in noordelijke richting door het natuurgebied Kwadebeek en volgt voor een stuk het tracé van de beek, om uiteindelijk dood te lopen, ter hoogte van wat op de Vandermaelenkaart wordt aangeduid als de 'Kwaede Plas Bron'. Het tracé is gedeeltelijk ook al te zien op de Ferrariskaart.

De vallei van de Kwade Beek is biologisch en landschappelijk waardevol. Het valleigebied herbergt een van de laatste beschermde populaties van de Vroedmeesterpadden.

Op nummer 32 bevindt zich het vormalige Hof-te-Kwade (ook gekend als de Coppenshoeve), een 19de-eeuwse hoeve die verbouwd werd tot restaurant-brasserie.

Auteurs: De Houwer, Veerle; Van Herck, Karina