Lansrodedreef

Beschrijving

Dreef in clos aantakkend op de Waterloose Steenweg. Uitsluitend bebouwd met villa's. Genoemd naar het vlakbij gelegen Hof Te Lansrode. Aangelegd in de jaren 1910 door Max Hallet, volksvertegenwoordiger en ondervoorzitter van de kamer. Hallet had omstreeks 1910 bijna alle gronden tussen Lansrode en de Waterloose Steenweg in zijn bezit en legde de Lansrodedreef, de Lindelaan en de Ahornlaan aan. In de Lansrodedreef bevindt zich in het midden van de rondgaande dreef de eigen villa van Max Hallet (nummer 17). Deze grote cottagevilla uit het begin van de jaren 1920 wordt vaak op postkaarten afgebeeld maar werd verbouwd.

• DE BECKER U., VANHEMELRIJCK F. 1982: Geschiedenis van Sint-Genesius-Rode, naar Constant Theys, Sint-Genesius-Rode, 16.

Auteurs: Van Herck, Karina