Octave Michotlaan

Beschrijving

Vlak bij het station gelegen laan parallel aan de Zoniënwoudlaan en aansluitend op de Toeristenlaan. Uitsluitend bebouwd met vrijstaande villa's in een groene omgeving, waaronder een aantal cottage-villa's uit de jaren 1930. De laan is genoemd naar de effectenmakelaar Octave Michot die in het interbellum de omliggende wijk het Nieuwe Rode verkavelde (zie Toeristenlaan en Nieuw-Rodelaan). Door de gunstige ligging op loopafstand van het station lieten tal van gegoede stedelingen hier een villa bouwen. Ook na de Tweede Wereldoorlog werd de Octave Michotlaan verder bebouwd met alleenstaande woningen.

Auteurs: Van Herck, Karina