Paardenstraat

Beschrijving

Straat gelegen in de wijk De Hoek. Gelegen in het verlengde van de Bierenberg, aan de andere kant overgaand in het Hof-ten-Berg. Enkel het gedeelte langs de kant van de Bierenberg is bebouwd.

Tussen de Paardenstraat en de vijvers van Lansrode bevindt zich het voormalige Instituut voor Moleculaire Biologie (IMOL) van de Vrije Universiteit Brussel (Paardenstraat nummer 67, vandaag leegstaand), in 1970 gebouwd door het Brusselse architectenbureau CERAU. Tussen de Paardenstraat en de spoorlijn bevindt zich een naoorlogse sociale woonwijk door de Gewestelijke Maatschappij van Halle voor de Huisvesting opgericht in verschillende fasen.

Auteurs: Van Herck, Karina