Schilderachtige Dreef

Beschrijving

Rechte groene dreef in het uiterste noorden van de gemeente, vertrekkende van de Kleine Hut op de Waterloose Steenweg. Vormt de grens met Ukkel en loopt op het grondgebied van Ukkel verder als Rue du Percke (kronkelend verloop). Voornamelijk bebouwd met vrijstaande woningen, waaronder een aantal grote domeinen. Ook kernen van oudere lintbebouwing.

De Schilderachtige Dreef werd in het begin van de 20ste eeuw aangeduid als de Verrewinckel Dreef. Ze is aangelegd op het tracé van de Drève du Garde Tacqué, op de verkoopplannen van de Generale Maatschappij van België opgelegd als de verbinding tussen de Kleine Hut en Verrewinckel (vandaag Ukkel). In het begin van de 20ste eeuw vormde het knooppunt met de Waterloose Steenweg een attractiepunt voor het zondagstoerisme uit Brussel.

Auteurs: Van Herck, Karina