Zevenbronnen

Beschrijving

Toponiem herinnerend aan de voormalige augustijnerpriorij, waarvan A. Sanderus in de Chorographia Sacra Brabantiae (1727) een gravure toont. Stichting door Gillis Breedeyck dankzij een schenking door hertogin Johanna van Brabant, van een voordien reeds vermelde kluis zogenaamd "Zevenborren", in het Zoniënwoud. Gestadige groei van de priorij en bloeiperioden gevolgd door teleurgang, onder invloed van de wisselende tijdsomstandigheden. Uiteindelijke verdwijning van de priorijgebouwen na opheffing en verbeurdverklaring tijdens de Franse Revolutie.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne