Diestse steenweg (Aarschot)

Beschrijving

In westelijke richting lopende verkeersas die Aarschot (westen) met Rillaar (oosten) verbindt, en verder loopt naar Scherpenheuvel en Diest. Rechtlijnig verloop, tussen Aarschot en Rillaar gekenmerkt door open zones afgewisseld met vrijstaande 20ste-eeuwse (villa)bebouwing, enkele bedrijfszones en -gebouwen. Nabij Aarschot bevindt zich het historische domein Schoonhoven (nummer 10), met aan de steenweg gelegen bijhorende watermolen (nummer 12).

Nummer 33 is een bakstenen cottagegetinte villa uit de eerste helft van de 20ste eeuw, beeldbepalend door hogere ligging, typerende variatie in volumewerking en dakvormen, driezijdige erker, overluifelde inkom.

Auteurs: Thomas, Hans