Vestingstraat

Beschrijving

Korte straat gelegen ter hoogte van de nu verdwenen stadsomwalling van Aarschot, zoals (onder andere) te zien op de Ferrariskaart. Verbindingsstraat tussen de Braekepoort en de Diestsestraat. De achterzijdes van de percelen aan de Tiensestraat en Braekepoort komen op deze straat uit, waardoor ze voornamelijk getypeerd wordt door achterbouwen en tuinen. Echter opvallende aanwezigheid van twee noodwoningen (nummers 2-4) van na de Eerste Wereldoorlog, éénlaagse gebouwen onder doorlopend golfplaten zadeldak. Nummer 2 met schijnvoegen gecementeerd, rechthoekige muuropeningen met houten lateien. Nummer 4 in baksteen, metalen I-balken met rozetten als lateien. Bij nummer 4 bewaard schrijnwerk.

Auteurs: Thomas, Hans