Testeltsesteenweg (Langdorp)

Beschrijving

Grosso modo van west naar oost lopende verkeersas deel uitmakend van de verbinding tussen Aarschot, Testelt en Averbode, vrij gebogen verloop. Ten westen Langdorpsesteenweg, ten oosten Rhodestraat. Afwisselend open ruimte en bebouwing bestaande uit een aaneengesloten perceellint met vrijstaande woningen (villa's), dus de facto een visuele afscheiding van de achtergelegen open ruimte.

Bij nummer 243 restant versteende vakwerkbouw, zadeldak met Vlaamse pannen. Nummer 216 is een langgestrekte éénlaagse bakstenen hoeve, deels bepleisterd, daterend uit de 19de eeuw. Zadeldak met Vlaamse pannen. Gewijzigde gevelordonnantie.

Auteurs: Thomas, Hans