Testeltsesteenweg (Averbode)

Beschrijving

Grosso modo in zuidwestelijke richting lopende verkeersas deel uitmakend van de verbinding tussen Aarschot, Testelt en Averbode, vrij gebogen verloop. Ten westen aansluitend op Voort, ten oosten uitgevend op de Abdijstraat. Voornamelijk bebouwing bestaande uit vrijstaande woningen.

Typische dorpswoningen zijn de nummers 111-113: gekoppelde woningen van twee traveeën en twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak (mechanische pannen). Eenvoudige baksteenbouw met korfboogvormige muuropeningen, gedichte deur rechts. Nummer 111 met bewaarde houten kroonlijst op modillons. Voorts nummers 106-110: rij eenvoudige éénlaagse bakstenen dorpswoningen onder zadeldak (mechanische pannen).

Auteurs: Thomas, Hans