Veststraat

Beschrijving

Deze straat volgt, zoals de naam aangeeft, zo goed als het volledige traject van de oude wallen van Zichem, waarvan het verloop zichtbaar is op de Ferrariskaart. De buitenzijde van de veststraat werd vanaf de eerste helft van de 20ste eeuw volgebouwd (zoals de nummers 148-156, gekoppelde ééngezinswoningen uit de jaren 1950 of 1960). Deze woningen hebben een tijd vrij uitzicht richting Zichem gehad. Door het bebouwen van de binnenzijde vanaf het laatste kwart van de 20ste eeuw is dit aspect verloren gegaan, en heeft de Veststraat een vrij gesloten aanzien.

Auteurs: Thomas, Hans